Workshops

Reizen: het grote thuiskomen in een sweatlodge

Een zweethut is een hut opgebouwd uit wilgentenen, elzentakken of hazelaar. Veelal is de zweethut rond en laag met de opening op het westen of op het oosten. De zweethut die wij gaan bouwen heeft de ingang op het oosten: windrichting van het nieuwe begin. De hut wordt afgedekt met (wollen) dekens en soms ook nog een canvas dekkleed. De warmte in de hut komt van lavastenen die buiten in een vuur worden verwarmd. De vuurhoeders zorgen voor het vuur en voor een goed transport van de stenen naar het midden van de hut. Als zij roodgloeiend zijn worden ze in de hut in de put gelegd. Op deze stenen worden kruiden gestrooid en kan water worden gegoten om het extra warm te maken. De zweethutleider – de watergieter – zorgt voor de stenen en let op de basis en de gronding in de hut. Uiteraard is het zo dat je op ieder moment te kennen kan geven uit de hut te willen.

De zweethut wordt 4 keer per jaar gegeven, rondom de wisseling van de seizoenen. Op aanvraag wordt frequentie verhoogd.

We beginnen de zweethut dag om 10.00u. met een kennismaking en thee en koffie. Daarna bouwen we de hut af, dekken haar af en beginnen we met de steenceremonie; deze zorgt ervoor dat je je intenties kan meegeven aan de stenen, zodat ze met je meegaan in de hut.

In de tijd dat de stenen zich warm lopen in het vuur is er tijd om je te verbinden met de plek, met de hut en met elkaar.

Het is aan te bevelen om voor de hut niet teveel te eten en te drinken. Na afloop van de hut eten we gezamenlijk. Wij zorgen voor een maaltijd en stellen het op prijs als jullie wat lekkers meenemen om te delen. Vervolgens ruimen we met elkaar op en sluiten de ceremonie af.

De zweethut is een reis die je brengt voorbij datgene wat je van jezelf kent.

In de zweethut zitten we met meerdere mensen. Een hut heeft een aantal rondes waarvan de duur afhankelijk is van de lengte van de reis. Na elke ronde gaat de deur open en worden er nieuwe stenen binnen gebracht. Er is tijd om water te drinken en, indien nodig, even uit de hut te gaan, bij het vuur te liggen of zitten.

Het doen van een zweethut heeft een diepe reinigende en genezende werking. Het is belangrijk om minimaal 24 uur van te voren geen alcohol of drugs te gebruiken.

In principe kan iedereen deel nemen aan de ceremonie, het is wel raadzaam om lichamelijke en geestelijke klachten van te voren ter sprake te brengen, evenals medicatie gebruik. Wanneer je in je maanstonde bent, dit eveneens graag aangeven.

Let wel: ieder heeft hierin een eigen en blijvende verantwoordelijkheid; ondanks de begeleiding van de zweethut. Aho.

Praktische info:

Je hebt het volgende nodig:

Minimaal twee badhanddoeken, een om op te zitten en een om je af te drogen na die tijd. Voor als je uit de hut komt is het belangrijk om een omslagdoek en eventueel en deken of plaid bij je te hebben. Trek kleding en schoenen aan die vies mogen worden en zorg dat je je warm genoeg kleedt, omdat het vooral een buiten activiteit is. Daarnaast overige spullen voor je persoonlijke verzorging (er is de mogelijkheid naderhand te douchen); en de voor jou belangrijke krachtvoorwerpen om op het altaar te leggen.

Locatie: School Move and Grow, Dochterenseweg 17, 7245 NN, Laren

Investering: €88,- per persoon

Inschrijven: yannaspenkelink@move-and-grow.nl

p1000284

Reis door de zintuigen

Door middel van adem en meditatie ga je met je aandacht naar binnen.Vervolgens laat je, in contact met jezelf, je zintuigen verwennen met klank, geur, smaak en aanraking.
In deze workshop combineren wij meditatie, klankheling, energiewerk, sjamanisme, ademtechnieken, tantra en beweging.

Tijdens deze workshop word je jezelf bewust van je zintuigen. We nodigen je uit om je grenzen te verleggen en op deze manier je comfort zone te vergroten.
Of je komt om te genieten. Mag natuurlijk ook.

Tijdens de Reis van de Zintuigen werkt Yanna samen met anderen.

Praktische info:

Planning op aanvraag. Belangstelling? Neem dan contact met ons op via onderstaande e-mail.

Locatie: School Move and Grow, Dochterenseweg 17, 7245 NN, Laren

Investering: €75,-

Inschrijven: yannaspenkelink@move-and-grow.nl

p1010696

Reis in verbinding

Leren communiceren vanuit je hart. In verbinding met jezelf en met de ander.

Sta je wel eens met je mond vol tanden? Wil je voor jezelf opkomen? Weten en zeggen wat je voelt en nodig hebt?

Kom dan naar deze training, deze is op basis van de Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg. We willen jou hier graag mee inspireren!

Wat levert het op?
Gereedschap om te zeggen wat je wilt én te horen waar het de ander om gaat. Opkomen voor jezelf. Zeggen wat je voelt en nodig hebt. Een taal vanuit je hart, waarmee je om kunt gaan met je emoties en in gesprek kunt blijven met de ander, in plaats van met je mond vol tanden staan, door emoties overspoeld worden of de deur dicht smijten.

Een communicatie die ontwapenend, doeltreffend en verbindend verloopt.
Technieken die je kunt gebruiken om onenigheid op te lossen en tot liefdevolle relaties te komen in je werk, gezin, vrienden en andere relaties.

In een serie van twee onderdelen (vier stappen)

En omdat één stap een grote kan zijn…
is deze training zo gemaakt, dat deze in in twee afzonderlijke delen te volgen is.

De stappen zijn:

Waarneming en Gevoel
Wat zie/hoor/ruik/proef ik en wat zijn mijn gedachten daarover; oftewel wat is mijn waarneming en mijn gedachte?
Wat voel ik en hoe vertel ik dat?

Behoefte en Verzoek
Wat heb ik nodig? Vervul ik hiermee mijn behoefte? Hoe zeg ik dat?
Hoe stel ik een vraag die ons allebei verder helpt in het gesprek?

Als trainer houd ik van humor en uitdaging en ben tegelijkertijd heel serieus. Serieus in mijn missie om jou gereedschap te bieden om te groeien in verbinding met jezelf en jouw omgeving. Met respect voor elkaars grenzen.

Wat investeer jij?

Jouw inzet. En je oefening en bereidheid om het avontuur aan te gaan en uit je comfort zone te stappen. Daar zit je groei.

Praktische info:

Planning op aanvraag. Belangstelling? Neem dan contact met ons op via onderstaande e-mail.

Locatie: School Move and Grow, Dochterenseweg 17, 7245 NN, Laren

Investering: €133,- per dag, €233,- volledige training

Inschrijven: yannaspenkelink@move-and-grow.nl

Wat zeggen de deelnemers?

Ik kan de training Heb Het Hart aanbevelen, omdat:

  • het zomaar heel fijn zou zijn als heel veel mensen kennis kunnen nemen van deze manier van communiceren en het gaan toepassen.
  • ik de training fris, liefdevol en ontdekkend vond.
  • het mij heel verhelderende inzichten heeft gegeven om beter te communiceren met andere personen.